Text Size

Αναστολή δραστηριοτήτων μέχρι νεοτέρας

Ήταν μια δύσκολη απόφαση, την παιδέψαμε καιρό πριν καταλήξουμε σε αυτή, αλλά στα σαράντα μας τώρα πια είναι δύσκολο να συνεχίσουμε να αγνοούμε τη λογική και να πορευόμαστε μόνο με το συναίσθημα. Όπως και να' χει, όσο κι αν δεν θέλουμε να το δεχτούμε, η ουσία είναι η εξής:

Το trackbike.gr αναστέλλει κάθε δραστηριότητά του στη πίστα των Σερρών μέχρι οι συνθήκες να γίνουν και πάλι τέτοιες που να επιτρέπουν τη διεξαγωγή trackday του επιπέδου που σας έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή η πρόταση περικλείει όλη την ουσία της ανακοίνωσης. Από τη μια οι οικονομικές δυσκολίες συμμετεχόντων αλλά και μελών της διοργάνωσης, από την άλλη η ανάγκη για μείωση του κόστους συμμετοχής και ο αναγκαστικός περιορισμός των παροχών που μια τέτοια κίνηση συνεπάγεται, μας έφεραν αντιμέτωπους με την πραγματικότητα. Ή θα έπρεπε να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να μειώσουμε τα κόστη ή θα έπρεπε να σταματήσουμε.

Από τη στιγμή που το trackbike.gr δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ομάδα ανθρώπων που σκοπό έχουν την ύψιστη ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ουσιώδη διασκέδαση (και σε καμία περίπτωση το κέρδος ή την αυτοπροβολή), η πρώτη επιλογή δεν μπορεί να ονομάζεται επιλογή. Νερό στο κρασί μας δεν βάλαμε ούτε όταν "μας έπαιρνε", τις χρυσές εποχές του 2008 που η λίστα αναμονής για κάθε trackday μας ξεπερνούσε τα 50 άτομα, ούτε όταν ζοριστήκαμε το '12 και το '13. Αντίθετα, βάλαμε το χέρι στην τσέπη και αγοράσαμε περισσότερο και καλύτερο εξοπλισμό, βελτιώσαμε το επίπεδο ασφάλειας των συμμετεχόντων, εκπαιδεύσαμε τους ανθρώπους μας στις πρώτες βοήθειες και στη χρήση των σημαιών. Κάναμε πράγματα που δεν είχατε ξαναδεί σε ελληνικές διοργανώσεις, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Η αλήθεια είναι ότι καταφέραμε πολλά, με σημαντικότερο ίσως το να ενσωματώσει ο ανταγωνισμός κάποιες από τις ιδέες μας στα δικά του trackday, ανεβάζοντας έτσι τον μέσο όρο ασφάλειας των συμμετεχόντων. Παρόλα αυτά, ο χώρος των trackday στην Ελλάδα θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να φτάσει στο επίπεδο ασφάλειας που οφείλει να παρέχει στους συμμετέχοντες - αν και η αίσθησή μας είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τα προσεχή χρόνια, καθώς η αγορά είναι μικρή και δεν σηκώνει παροχές υψηλού κόστους που ο διοργανωτής θα αναγκαστεί να ενσωματώσει στο κόστος συμμετοχής. Οι χορηγοί είναι ελάχιστοι και ο κόσμος αποζητά ένα φθηνό τρόπο να ξεδώσει, να ξεχαστεί.

Καταλήξαμε λοιπόν ότι το trackbike.gr μάλλον βρίσκεται εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Αυτός είναι πιθανότατα και ο λόγος που η μέχρι πρόσφατα άψογη συνεργασία μας με τη διοίκηση της πίστας των Σερρών γύρισε ανάποδα και έγινε εχθρική απέναντί μας. Με αφορμή ένα σχόλιο που δημοσιεύσαμε για την εικόνα της πίστας και των εγκαταστάσεων πριν από περίπου ένα χρόνο (το οποίο σημειώστε ότι απλώς απεικόνιζε την πραγματικότητα, χωρίς ειρωνεία ή υπερβολή), η διοίκηση αποφάσισε να μας τιμωρήσει αφαιρώντας μας μια από τις τρεις ημερομηνίες που πραγματοποιούσαμε trackday τα τελευταία χρόνια. Το ποιος, το πότε και το τι ειπώθηκε δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά από την πλευρά μας είναι ότι επί δέκα συναπτά έτη υπήρξαμε κύριοι στις συναλλαγές μας με την πίστα, αποπληρώναμε στο ακέραιο το κόστος ενοικίασης και χρήσης εγκαταστάσεων, δεν ζητήσαμε ποτέ ούτε ένα ευρώ έκπτωση και δεν αρνηθήκαμε ούτε μια φορά αλλαγή στις ημερομηνίες μας λόγω προβλημάτων της πίστας με άλλους, πιο πιεστικούς πελάτες. Αυτό που προφανώς δυσκολεύονται να καταλάβουν εκεί πάνω είναι ότι με αυτή τους τη συμπεριφορά δεν τιμωρούν εμάς, αλλά τον ίδιο τους τον εαυτό. Για να μην αναφερθούμε στο πόσο σοβαροί υπήρξαν στο να διαχειριστούν το έργο που παρέλαβαν, φτάνοντας το στη σημερινή του εικόνα και κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν δικαιολογία, μιας και πιθανότατα στην ίδια απόφαση θα φτάναμε ακόμα κι αν δεν είχαμε χαλάσει τις σχέσεις μας με την πίστα των Σερρών. Παρόλα αυτά, αισθανόμαστε την ανάγκη να τα μοιραστούμε μαζί σας για να πάρετε μια γεύση από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τέτοια εποχή.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους και τις εταιρείες που μας στηρίζουν έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια. Τα ξενοδοχεία “Elpida” και “Elpida Resort” του Χρήστου Κωνσταντινίδη (πρώτα στη λίστα για να μην λέτε ότι έχουμε τσακωθεί με ολόκληρες τις Σέρρες), την Goodyear Dunlop Ελαστικά Ελλάς ΑΒΕΕ και τον Δημήτρη Δημητρόπουλο, τον Γιάννη Μπούστα και την ομάδα του για την εμπιστοσύνη και την αμέριστη βοήθειά τους, τον Νίκο Περιστερά και τα καταστήματα Peristeras Ελαστικά Μοτό, καθώς και το Μότο Καφετζής για την τεχνική του υποστήριξη τις μέρες που βρισκόμαστε στην πίστα των Σερρών.

Ραντεβού; Ποιος ξέρει; Ίσως το 2016, το 2017… Κάποια χρονιά όπου το κλίμα θα μας σηκώνει. Μέχρι τότε, τα λέμε σε οργανωμένα trackday τρίτων και σε κρυφές, ελεύθερες προπονήσεις.

 

Σας ευχαριστούμε για όλα! 

Η ομάδα του trackbike.gr

fasa-2012